Contact

Vrijwilligers Academie Nissewaard ondersteunt vrijwilligers en organisaties

Om vrijwilligers en organisaties beter te ondersteunen zijn gemeente Nissewaard, Bibliotheek de Boekenberg en Stichting Welzijn Ouderen de Vrijwilligers Academie Nissewaard (VAN) gestart. De academie biedt een scala aan gratis trainingen, workshops en themabijeenkomsten waarin kennis en vaardigheden opdoen en delen centraal staat. Het doel van de academie is vrijwilligers en organisaties te ondersteunen en te laten groeien in de belangrijke rol die zij vervullen in de samenleving.

 “Ons motto is kennis delen is kennis vermenigvuldigen”, zo vertellen kwartiermakers AnneMarijke Tiessen en Annelies Pleit- Zappey. De VAN clustert het huidige trainingsaanbod voor vrijwilligers en organisaties in Nissewaard. Lokale organisaties delen hun kennis, waardoor zij niet ieder voor zich het wiel opnieuw hoeven uit te vinden. Zo kan een training gastvrijheid voor diverse servicegerichte organisaties van belang zijn. Vrijwilligers leren dan ook van elkaar vanuit een verschillende werksituatie.

Het scholingsaanbod van de VAN is van goede kwaliteit en gevarieerd. Van een training Invloedrijk Communiceren tot aan het beter leren omgaan met een computer. Ook coaching en inkomsten genereren via slimme sponsoring zijn onderwerpen die aan bod komen. Op termijn is het zelfs mogelijk om online cursussen te volgen. De komende maanden zal het trainingsaanbod verder worden uitgebreid. De VAN richt zich daarbij op de vraag naar scholing van de vrijwilligers zelf.

Alle vrijwilligers(organisaties) en organisaties die met vrijwilligers uit Nissewaard werken kunnen bij de academie terecht voor informatie en trainingen. “Van de gastvrouw in het verzorgingscomplex tot aan de penningmeester van de voetbalvereniging, de academie is er voor iedereen”, zo luidt de boodschap van de kwartiermakers.

 Het is geen geheim dat de vrijwilligersacademie al langere tijd achter de schermen gewerkt heeft aan het samenstellen van het trainingsaanbod. Tijdens diverse bijeenkomsten werden lokale organisaties hiervan op de hoogte gesteld. Het aanbod is voorlopig te vinden op www.nissewaardvoorelkaar.nl/cursusaanbod maar voor het einde van dit jaar komt er een eigen website.

 

1 november, 2018

Blijf op de hoogte van ons nieuwste aanbod

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
shape
shape
shape