Contact
No description

AVG en UBO – Vragen halfuurtje

Omschrijving

AVG, UBO en WBTR  – Vragen halfuurtje

  

Register voor Ultimate Beneficial Owner (UBO)

Om misbruik van stichtingen en verenigingen te maken – denk aan witwassen, fraude, terroristische activiteiten e.d. – heeft de overheid een UBO-register opgezet. Op die manier probeert de overheid inzicht te krijgen wie uiteindelijk eigenaar is van of zeggenschap heeft over de stichting of vereniging. UBO’s zijn de mensen die uiteindelijk eigenaar zijn van of zeggenschap hebben over een organisatie. Denk aan mensen die meer dan 25% stemrecht hebben bij een statutenwijziging of die voor meer dan 25% begunstigde zijn van het vermogen. Deze UBO’s schrijf je in in een apart register bij de Kamer van Koophandel. Is er geen sprake van een dergelijke zeggenschap dan schrijf je de bestuurders van de vereniging of stichting in en dat doe je omdat ze statutair bestuurder zijn.

 

 

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

De AVG regelt hoe hoe u als bestuurder om moet gaan met de persoonsgegevens van uw leden, donateurs, vrijwilligers, werknemers e.d.. Op welke basis verwerkt u als bestuur persoonsgegevens, en wat voor persoonsgegevens en voor welk doel? Hoe is de beveiliging? Wat zijn handige vuistregels om te voldoen aan de AVG?

Sinds 25 mei 2018 is de AVG van toepassing en waar staat u als organisatie nu? U bestuurt volledig conform de AVG of zijn er nog open einden?

  Ik wil me inschrijven

  Tijd: 14.00 – 14.45 uur
  Locatie: De Gebeurtenis, 1e verdieping inde ruimte achter Café Zinnig
  Max deelnemers: 8 per sessie

  Blijf op de hoogte van ons nieuwste aanbod

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  shape
  shape
  shape