Contact

Over de Vrijwilligers Academie Nissewaard

Kennis delen is kennis vermenigvuldigen

Misschien heb je wel eens van ons gehoord en ken je ons al (een beetje). We vertellen over wie we zijn en wat we doen.

Kennis delen
“Ons motto is kennis delen is kennis vermenigvuldigen”, zo vertellen coördinatoren AnneMarijke Tiessen en Annelies Pleit- Zappey. De VAN clustert het huidige trainingsaanbod voor vrijwilligers en organisaties in Nissewaard. Lokale organisaties delen hun kennis, waardoor zij niet ieder voor zich het wiel opnieuw hoeven uit te vinden. Zo kan een training gastvrijheid voor diverse servicegerichte organisaties van belang zijn. Vrijwilligers leren dan ook van elkaar vanuit een verschillende werksituatie.

Scholingsaanbod
Het scholingsaanbod van de VAN is van goede kwaliteit en gevarieerd. Van een training Invloedrijk Communiceren tot aan het beter leren omgaan met een computer. Ook coaching en inkomsten genereren via slimme sponsoring zijn onderwerpen die aan bod komen. Het is zelfs mogelijk om online cursussen te volgen. De komende tijd zal het trainingsaanbod verder worden uitgebreid. De VAN richt zich daarbij op de vraag naar scholing van de vrijwilligers zelf.

Kenniscentrum
De VAN is daarnaast een fysiek en online kenniscentrum voor vrijwilligers en organisaties. Je kunt er terecht met vragen over wet en regelgeving, voor handige tools voor bijvoorbeeld het werven van vrijwilligers, voor informatie over fondsenwerving en subsidies en allerlei handige formulieren.

Voor iedereen
Alle vrijwilligers(organisaties) en organisaties die met vrijwilligers uit Nissewaard werken kunnen bij de academie terecht voor informatie en trainingen. “Van de gastvrouw in het verzorgingscomplex tot aan de penningmeester van de voetbalvereniging, de academie is er voor iedereen”, zo luidt de boodschap van de kwartiermakers.

Informatiepunt

Wist je dat er een informatiepunt is in de Boekenberg? Je kunt er terecht voor meer informatie over vrijwilligerswerk. Het punt is iedere dinsdag van 10.30 tot 13.00 uur geopend. Ook iedere eerste en derde zaterdag van de maand van 10.30 tot 13.00 uur kun je er terecht. De VAN is tijdens het spreekuur telefonisch bereikbaar via 06-40779537. Je kunt natuurlijk altijd een mail sturen naar info@vrijwilligersacademienissewaard.nl

 

Blijf op de hoogte van ons nieuwste aanbod

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
shape
shape
shape