Contact
No description

Communicatietraining: De vraag achter de vraag

Omschrijving

Communicatietraining : De vraag achter de vraag

Deze training is bedoeld voor elke vrijwilliger die een ander nieuwe vaardigheden aanleert.

Bijvoorbeeld een Digi-maatje die iemand computervaardigheden aanleert. Of een Budgetmaatje die zijn cliënt verantwoord met geld leert omgaan.

Bij het overbrengen van kennis en vaardigheden komt het geregeld voor dat de cliënt of deelnemer aan een training het lastig vindt om de juiste hulp te vragen. Bijvoorbeeld: in een training voor digitale vaardigheden komt de deelnemer “er niet uit”. En voelt zich dan dom omdat hij het niet kan. Of is juist geïrriteerd omdat de computer niet doet wat hij wil. En geeft dan maar de computer de schuld. Een ander voorbeeld: een cliënt die wordt geholpen zijn financiën weer op orde te krijgen, vindt het lastig om vragen hierover te stellen aan zijn Budgetmaatje. Schaamte of verdriet kan dan een rol spelen.

In deze training leer je in te spelen op de vraag of behoefte die de ander heeft. Juist als de vraag of behoefte “verstopt” zit achter gedrag zoals bijvoorbeeld hierboven is beschreven.

Het spreekt voor zich dat je de ander enorm helpt om deze verborgen vraag te “ontdekken” en te beantwoorden. Dit natuurlijk op een respectvolle wijze.

In de training staan we uitgebreid stil bij het stellen van de juiste vragen en leren we “de vraag achter de vraag” te ontdekken. Wat bedoelt iemand nu eigenlijk echt? Want dáár gaat het immers om! Aandacht voor emotie en ratio. We kijken naar iemands lichaamshouding; hier valt veel uit af te lezen. Maar waar moet je dan op letten? En natuurlijk gaan we het hebben over de kracht van het luisteren. Oprecht en vlot contact maken, begrijpen waar de ander mee zit en het aanbieden van een passende oplossing; daar draait het om in deze training. Zodat de ander weer opgelucht, ontspannen en gemotiveerd verder kan met het aanleren van nieuwe kennis en vaardigheden. Je bent van harte uitgenodigd om je eigen ervaringen of vragen op dit vlak mee te nemen naar de training.

 

Deze training wordt aangeboden door Norbert Engels in samenwerking met het Digi-Taalhuis

 

  Ik wil me inschrijven

  Deze training is gratis, aanmelden is wel nodig.

   

  Reserveringen

  Dit evenement is volgeboekt.

  Blijf op de hoogte van ons nieuwste aanbod

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  shape
  shape
  shape