Contact

Omschrijving

Leren, ontwikkelen, gebeurtenissen uit het leven verwerken, sterker of zelfredzamer worden: het zijn allemaal zaken die in het leven van mensen niet altijd vanzelf gaan. Zeker wanneer mensen in hun leven belemmeringen of kwetsbaarheden ervaren. Juist dan is het belangrijk dat er andere mensen of middelen zijn die daarbij een steuntje in de rug bieden. Bijvoorbeeld door in een tijdelijk en  doelgericht traject op te trekken met anderen uit iemands netwerk, met mensen die vergelijkbare ervaringen hebben of met professionele ondersteuners. Om daarmee meer zicht te krijgen op wat er aan de hand is en wat een volgende stap kan zijn om verder te komen. Ook het gebruik van – veelal digitale – hulpmiddelen kan bijdragen aan het vergroten van onafhankelijkheid of het leren van nieuwe kennis of vaardigheden.

Pameijer ontwikkelt en gebruikt trainingen, e-learning en groepsbijeenkomsten op maat om mensen te ondersteunen bij hun persoonlijke ontwikkeling. Bijvoorbeeld bij het versterken van hun netwerk of bij het (her)vinden van hun eigen kracht. Of om praktische vaardigheden te leren. Allemaal hebben ze tot doel om de eigen regie van mensen te vergroten, hun talenten te versterken en om mensen te ondersteunen in het vergroten van hun zelfredzaamheid.

In AC Spijkenisse aan de Jan van Scorelstraat 4 in Spijkenisse worden dit jaar een aantal cursussen van Pameijer Plus georganiseerd waar iedere inwoner van de gemeente Spijkenisse kosteloos aan kan deelnemen. In mei start de volgende cursus:

10 mei 2019 – Herstellen doe je zelf
Tijd: van 9.30u tot 11.30u

Locatie: Jan van Scorelstraat 4 in Spijkenisse

 

Informatie over de cursus:

Herstellen doe je zelf:

Je wilt graag sterker en zelfstandiger worden. Of zelf leren herstellen. Meer grip krijgen op je leven. Dat is niet altijd gemakkelijk. Misschien heb je veel meegemaakt. En weet je niet (meer) wat jij nodig hebt om je goed te voelen. Of hoe je kunt omgaan met je kwetsbaarheden. En kunt werken aan de dingen die jij wilt bereiken. De groepstraining ‘Herstellen doe je zelf’ helpt je hierbij. Het geeft je meer zelfvertrouwen. En wat je leert, kun je direct toepassen in de praktijk.

In de cursus werk je aan een aantal thema’s die te maken hebben met herstel. Je leert jezelf te uiten en je mening te formuleren. Je onderzoekt wat je graag wilt bereiken en hoe je dat kan aanpakken. Welke rollen heb je in je leven? Hoe kun je deze verbeteren? Ook leer je hoe je kunt werken aan het krijgen van de juiste steun uit je omgeving.
De cursus bestaat uit 12 bijeenkomsten van 2 uur.

 

We zien je graag terug op een van onze cursussen!

  Ik wil me inschrijven

  Ben je geïnteresseerd en wil je je aanmelden voor de bovenstaande cursus dan kun je een e-mail sturen naar: plusloket@pameijer.nl

  Vermeld daarbij de naam van de cursus waar je je voor wilt aanmelden en hoe je verder te bereiken bent.
  Ook voor verdere informatie kun je op dit e-mailadres terecht.

  Mocht je meer willen weten over hoe Pameijer met jouw gegevens omgaat dan kun je dit lezen op onze website https://pameijer.nl/privacy

  Blijf op de hoogte van ons nieuwste aanbod

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  shape
  shape
  shape