Contact
No description

Hoe ontvang en zend jij met 3G’s?

Omschrijving

Hoe ontvang en zend jij met 3G’s?

Heet de bezoeker welkom en speel in op zijn wensen, vragen en behoeften. “Behandel de ander zoals jezelf behandeld wilt worden.”

Een training bestemd voor vrijwilligers die een dienstverlenende functie hebben zoals gastvrouwen/-heren, baliemedewerkers, horecamedewerkers etc.

 Ontvangen en zenden zijn o zo belangrijk in communicatie. Zeker voor vrijwilligers die bezoekers of gasten ontvangen. Zij zijn immers het eerste aanspreekpunt en zorgen zo voor de belangrijke eerste indruk van de organisatie. In deze training over de 3 G’s ontvang je praktische tips over gesprekstechnieken en communicatievaardigheden die je direct in de praktijk kunt toepassen!

De 3G’s

De eerste G is van Gastvrijheid; de kunst om iemand zich welkom te laten voelen! Je krijgt inzicht in hoe je vlot en oprecht contact maakt zodat er sprake is van een warm en hartelijk welkom. Hierbij hebben we aandacht voor zowel verbale als non verbale communicatie. Het gaat immers niet alleen om wat je zegt maar nog veel meer om hoe je het zegt. En welke houding je aanneemt.

De tweede G is van Gesprekstechnieken. Zo is actief luisteren een belangrijke vaardigheid, wat wil de ander nu precies? En zit er soms nog een verborgen vraag achter de vraag van de ander? We nemen je ook mee in de kunst van het vragen stellen! Welke vragen leveren nu écht informatie op waarnaar je op zoek bent?

De laatste G is van Grenzen stellen. Dat is van belang als een gast ongewenst gedrag laat zien. Dat is altijd vervelend en het kan helaas voorkomen. Het stellen van je eigen grenzen is dan van belang; niet alleen voor jezelf maar ook voor de ander. “Hard op de inhoud, zacht op de relatie”, dát is de aanpak waarmee we bij deze G aan de slag gaan!

 

  Ik wil me inschrijven

  Deelname is gratis, aanmelden is wel nodig

  Reserveringen

  Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

  Blijf op de hoogte van ons nieuwste aanbod

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  shape
  shape
  shape