Contact
No description

Lezing: Pareltjes uit de ouderenzorg

Omschrijving

Bibliotheek de Boekenberg biedt aan:

Mirjam Foekema werkte jarenlang in de ouderzorg en schrijft nu boeken over haar ervaringen. Op woensdag 28 augustus presenteert zij in De Boekenberg haar tweede boek: Pareltjes uit de ouderenzorg.

Anekdotes, verhalen, herinneringen en een kritische noot. De ouderenzorg is een prachtig vak om in te werken. Ouderen zijn een fascinerende doelgroep om voor te zorgen, vol levenservaring èn humor. Weliswaar vaak op hoge leeftijd, maar zeker niet saai!

Dag in, dag uit wordt er door verzorgend en verplegend personeel met veel passie voor onze ouderen gezorgd. Soms gebeurt dit in hun eigen woonomgeving, soms in een instelling zoals het verzorgingshuis, verpleeghuis of woonzorgcentrum.

In de huidige tijd staat de ouderenzorg onder grote druk. Bezuinigingen, reorganisaties en personeelstekorten maken het werken in dit vakgebied niet altijd gemakkelijk. Door alle negatieve publiciteit lijken we soms te vergeten hoe mooi het vak eigenlijk is.

Mooie persoonlijkheden, lieve bewoners, meelevende familieleden, gezellige anekdotes, leuke verhalen, fijne herinneringen, bijzondere gesprekken maar zeker ook hier en daar een kritische noot. In dit boek staan genoeg redenen om te kiezen voor ‘werken in de ouderenzorg’.

De meeste van deze verhalen vinden plaats in de woning van een bewoner. Het is een interactie tussen verzorgend personeel en de bewoners. Mooie verhalen die eigenlijk nooit naar buiten komen. Dit zijn dan ook deze verhalen die ik graag met bewoners, familieleden en mantelzorgers wil delen.

  Ik wil me inschrijven

  Aanmelden via de website van Bibliotheek de Boekenberg.

  https://www.bibliotheekdeboekenberg.nl/agenda/activiteiten/lezing-pareltjes-uit-de-ouderenzorg.html

   

   

  https://www.bibliotheekdeboekenberg.nl/informatie-en-klantenservice/privacyverklaring.html

  Blijf op de hoogte van ons nieuwste aanbod

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  shape
  shape
  shape