Contact
No description

Masterclass Veilig Sport Klimaat

Let op! Deze masterclass bestaat uit 3 bijeenkomsten voor zowel bestuurder als vertrouwenscontactpersoon. De bijeenkomsten vinden plaats op maandag 4 november, maandag 18 november en maandag 2 december.

De masterclass Veilig Sport Klimaat wordt georganiseerd vanuit Centrum Veilige Sport Nederland. De masterclass bestaat uit drie centrale bijeenkomsten, gericht op bestuurders van sportverenigingen mét buddy’s. Parallel aan de bijeenkomsten vinden er individuele verenigingstrajecten plaats. In deze masterclass, die gericht is op verschillende doelgroepen, leert men grensoverschrijdend gedrag te herkennen en krijgt men handvatten ter voorkoming van incidenten.

 

Opzet masterclass

 • Bijeenkomst 1 –> 4 november 2019: Kick-off met bestuurders over thematiek “veilig sport klimaat”. Welke maatregelen kun je treffen als bestuur? Bijvoorbeeld de aanvraag van de gratis VOG voor vrijwilligers.

Extra: Na de 1e bijeenkomst krijgen de aanwezige verenigingen individuele begeleiding van een procesbegeleider om gedegen preventiebeleid op te zetten en te implementeren. Dit betreft gemiddeld 15 uur 1-op-1 ondersteuning op de club. Wij bieden 1-op-1 ondersteuning aan omdat wij het belangrijk vinden dat verenigingen vandaag de dag prioriteit geven aan een Veilig Sport Klimaat en wij geloven in de aanpak van 1-op-1 ondersteuning op de club om het implementatieproces te versnellen.

 • Bijeenkomst 2 –> 18 november 2019: Vertrouwenscontactpersoon (dit kunnen reeds benoemde als beoogde vertrouwenscontactpersonen betreffen) met bestuurder. Waarin onderscheiden de rollen van het bestuur en de vertrouwenscontactpersoon (VCP) zich?
 • Bijeenkomst 3 –> 2 december 2019: De derde bijeenkomst bestaat uit twee verschillende bijeenkomsten op dezelfde locatie:
  • Vertrouwenscontactpersoon – vervolg: Een verdieping op de rol, incl. het behalen van het certificaat;
  • Herkennen en voorkomen van grensoverschrijdend gedrag met bestuurder en trainer(s);
  • Gezamenlijke afsluiting.

 

Praktische informatie

Focus op ontwikkeling van:De vereniging
Relevant voor:Sportverenigingen
Doelgroep binnen de vereniging:Bestuurders en andere betrokkenen bij Veilig Sport Klimaat: VCP en trainers, jeugdcommissie, etc.
Doel van de masterclass:Actie en concrete resultaten binnen de vereniging
Aantal avonden:3 gezamenlijke sessies van 3 uur en individuele sessies op de vereniging (i.o.)
Aantal deelnemende leden van de verenigingen:Minimaal 2 en maximaal 3 personen per vereniging
Eindresultaat voor de vereniging: Implementatie preventief beleid ten aanzien van grensoverschrijdend gedrag .

  Ik wil me inschrijven

  Deelname is gratis, aanmelden is verplicht.

  Privacybeleid Gemeente Nissewaard

  Reserveringen

  Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

  Blijf op de hoogte van ons nieuwste aanbod

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  shape
  shape
  shape