Contact
No description

Online leersessie Signaleren van huiselijk geweld – Movisie

Omschrijving

Movisie biedt diverse online leersessies aan voor Sociale professionals

Signaleren van huiselijk geweld

Door de gevolgen van de maatregelen met betrekking tot het coronavirus, staan sociale professionals voor verschillende uitdagingen in hun werk. Movisie organiseert verschillende online leerbijeenkomsten. Het thema van deze leersessie is ‘Het signaleren van huiselijk geweld’.

Hoe signaleer je in tijden van corona en werken op afstand problemen thuis? De spanningen lopen op en kans op huiselijk geweld neemt toe. In deze sessie geeft Hilde Bakker van Movisie een korte introductie over het signaleren van deze problematiek en gaan we vervolgens met elkaar aan de slag om te leren van ieders ervaringen en ideeën.

 

Wat kun je in de komende sessies verwachten?

 • Hoe ga je om met fysiek contact, kun je nog op huisbezoek? En bij wie wel en bij wie misschien even niet?
 • Hoe ondersteun je burgers in een kwetsbare situatie, waarbij hun problematiek nu vaak verergert én het juist nu moeilijker is om met hen in contact te komen?
 • Overal ontstaan mooie burgerinitiatieven, maar hoe coördineer je vraag en aanbod op een goede manier?
 • Hoe krijgen we de mensen in een kwetsbare situatie in beeld nu we minder mogelijkheden hebben om problemen te signaleren en mensen direct te benaderen?

 

Bekijk ook het bedankfilmpje speciaal voor jou!

https://www.movisie.nl/artikel/movisie-jou?utm_campaign=MovisieMail-SpecialCorona&utm_content=16042020&utm_source=Nieuwsbrief&utm_medium=email

 

  Ik wil me inschrijven

   

  Hoe kan ik hieraan meedoen?

  De sessies vinden online plaats. Via onderstaande links kun je je aanmelden voor een of meerdere bijeenkomsten. Ruim voor de sessie ontvang je informatie over hoe je bij de sessie aanwezig kunt zijn.

   

  https://www.movisie.nl/agenda/online-leersessie-sociale-professionals-23-april?utm_campaign=MovisieMail-SpecialCorona&utm_content=16042020&utm_source=Nieuwsbrief&utm_medium=email

  Blijf op de hoogte van ons nieuwste aanbod

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  shape
  shape
  shape