Contact
No description

Training respijtzorg

Omschrijving

Training voor respijtvrijwilligers

Veel mantelzorgers combineren zorgtaken met studie, werk en/of gezin. Het is niet altijd makkelijk om alle ballen hoog te houden, zeker als er veel zorg gegeven moet worden, bijvoorbeeld bij een gehandicapte of chronisch zieke partner.

In deze situaties kan de inzet van een respijtvrijwilliger, die tijdelijk de mantelzorgtaken overneemt, verlichting bieden. De mantelzorger kan dan eindelijk weer eens ontspannen de deur uit, om rustig te winkelen of eens uitgebreid naar de kapper te gaan.

De landelijke ontwikkeling dat mensen die zorg nodig hebben zo lang mogelijk thuis blijven wonen, zorgt voor een toenemende vraag naar respijtvrijwilligers. SWO Spijkenisse en MEE Mantelzorg zijn daarom op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

Krijg jij energie van contact met andere mensen? En werk je graag kleinschalig en laagdrempelig? Dan ben je van harte welkom op onze training! We organiseren tussen oktober 2019 en januari 2020 een serie van 3 korte trainingen. In steeds 3 avonden komen o.a. verschillende ziektebeelden aan bod, besteden we aandacht aan goede communicatie en oefenen we met praktische vaardigheden, zoals rijden met een rolstoel.
Natuurlijk kunnen mensen die al als respijtvrijwilliger werken ook deelnemen aan de trainingen.

De training bestaat uit 3 modules, elk van 3 avonden

Start 2e module:

Woensdag 20 november

Woensdag 27 november

Woensdag 4 december

Zie voor meer informatie over module 3 verder in het aanbod

 

  Ik wil me inschrijven

  Deelname aan deze training is kosteloos, aanmelden is wel noodzakelijk. Na de aanmelding volgt een intake gesprek.

  Neem voor meer informatie en aanmelden contact op met Toos Snoeij van SWO Spijkenisse, via t.snoeij@swospijkenisse.nl/T 0181 69 52 55 en/of Karin Verlinde van MEE Mantelzorg, via karin.verlinde@meeplus.nl/T 0181 33 35 07.

   

   

   

   

  Blijf op de hoogte van ons nieuwste aanbod

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  shape
  shape
  shape