Contact

Gratis online trainingen

In je eigen tijd, tempo en op je eigen plek

Interactief leren in je eigen tijd, tempo en op je eigen plek? Dat kan door middel van e-learning! Vrijwilligers Academie Nissewaard biedt in samenwerking met Movisie en Humanitas een aantal korte, gratis e-learning trainingen aan die zijn ontwikkeld voor vrijwilligers, organisaties en mantelzorgers aan.

Vrijwilligers Aan Zet
Door diverse organisaties zijn e-learning trainingen ontwikkeld die je kunt volgen als vrijwilliger of wanneer je vrijwilligerswerk coördineert. Wanneer je vrijwilliger bent of wanneer je met vrijwilligers werkt kun je baat hebben bij 1 of meer van de volgende 18 gratis e-learning trainingen. Klik hier om te starten.

Samen dementievriendelijk
Met deze gratis online trainingen vergroot je jouw kennis over dementie en leer je vaardigheden in de omgang met iemand met dementie. Zo steun je een dementievriendelijk Nederland. Klik hier om te starten.

Vrijwilligers vinden en binden

Vrijwilligersorganisatie verdiepen zich met deze gratis online cursus in het succesvol werven en begeleiden van vrijwilligers. Na afloop ontvang je een persoonlijk plan van aanpak voor jouw organisatie. Klik hier om te starten.

Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IAV)
Met deze gratis online cursus kunnen vrijwilligers het IVA certificaat voor barvrijwilligers behalen. Doe de cursus, maak de toets en je ontvangt het IVA certificaat direct in je mailbox. Klik hier om te starten.

Empowerment
Mensen verliezen soms het geloof in hun eigen kunnen. Hoe geef je iemand weer het zelfvertrouwen en de kracht om iets aan de situatie te veranderen, daar gaat deze training over. Klik hier om te starten.

Versterkend gesprek
In lastige situaties kunnen een luisterend oor en het stellen van de juiste vragen heel belangrijk zijn. In deze training leer je hoe je mensen door een goed gesprek sterker kunt maken. Klik hier om te starten.

Grenzen stellen
Iedere vrijwilliger maakt het mee: er wordt meer van je gevraagd dan je wilt. Hoe ga je daar mee om? Deze training helpt je om jouw grenzen te herkennen, bespreken en bewaken. Klik hier om te starten.

Netwerk versterken
Een sterk sociaal netwerk is van groot belang voor de veerkracht van mensen. Niet iedereen heeft zo’n netwerk. In deze training krijg je tips om daar samen iets aan te doen. Klik hier om te starten.

Omgaan met emoties
Bij vrijwilligerswerk komen ook emoties kijken. Het is niet altijd even makkelijk om daar goed mee om te gaan. Hoe je emoties herkent en bespreekbaar maakt, staat centraal in deze training. Klik hier om te starten.

Vrijwilligers begeleiden
Het begeleiden van vrijwilligers is een vak op zich. Deze training laat zien hoe je vanuit een coachende rol vrijwilligers op een prettige en effectieve manier kunt begeleiden. Klik hier om te starten. Klik hier om te starten.

Signaleren en begeleiden van financiële problemen
Hoe signaleer en begeleid je mensen met financiële problemen? Deze cursus leert professionals in wijkteams om burgers met armoede- en schulden problematiek te helpen. Klik hier om te starten.

Polarisatie herkennen, aanpakken en voorkomen
Hoe kunnen professionals en beleidsmakers polarisatie in de wijk tegengaan? Training waarin je dit leert te herkennen, aan te pakken en te voorkomen. Klik hier om te starten.

 

 

Blijf op de hoogte van ons nieuwste aanbod

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
shape
shape
shape