Contact

Toolbox vrijwilligerswerk

Tips & tricks

Het vrijwilligerswerk binnen jouw organisatie in goede banen leiden is een flinke klus. Daarom deze digitale toolbox. Met tips en voorbeelden die je direct kunt toepassen in jouw organisatie.

Inhoud toolbox:

  • Intercultureel werken
  • Kritische kijk op vrijwilligersorganisatie met KrachtMeting
  • Wervingstools vrijwilligers
  • Bedanken van vrijwilligers

Intercultureel werken
De wereld om ons heen verandert. We leven in een multiculturele samenleving. Dit heeft als gevolg dat jouw vrijwilligers een verschillende achtergrond en cultuur hebben. Hoe ga je hier als (vrijwilligers)organisatie goed mee om en hoe kun je hier je voordeel mee doen? De Routeplanner Stap Twee van Movisie is een digitale handleiding voor deze zogeheten interculturalisatie.

Een kritische kijk op jouw vrijwilligersorganisatie
Wil je weten hoe sterk jouw vrijwilligersorganisatie is? Ben je opgewassen tegen alle ontwikkelingen die op je afkomen? En is er voldoende draagkracht en vernieuwingskracht in jouw organisatie? Doe dan de KrachtMeting van Movisie. Hierbij wordt gekeken naar stuurkracht, draagkracht, samenwerkingskracht, hulpkracht en vernieuwingskracht. Invullen is eenvoudig en kost slechts enkele minuten.

Wervingstool vrijwilligers
Het werven van vrijwilligers is een uitdaging voor bijna alle vrijwilligersorganisaties. Daar helpt de VAN je dan ook graag bij! We hebben een aantal handige tools van Movisie voor je op rij gezet.

  • De wervingscirkel is een instrument dat je helpt een goed wervingsplan op te zetten en daarbij ook de opbrengst voor de vrijwilliger zelf duidelijk te maken. Met de wervingscirkel kun je stap voor stap een wervingsactie voorbereiden.
  • Vergeet ook deze 12 belangrijke tips niet toe te passen voor het succesvol werven van vrijwilligers.
  • In de werving van vrijwilligers kun je er ook voor kiezen om je op bepaalde groepen te richten. Senioren verzorgen bijna de helft van al ons vrijwilligerswerk. En een groeiende groep met potentieel staat te popelen om gevraagd te worden. Deze digitale toolkit helpt je dit potentieel te verzilveren.
  • Om te zien hoe je juist meer jongeren kunt interesseren voor vrijwilligerswerk is IVolunteer een handige uitgave.

Bedanken van vrijwilligers
Vrijwilligers zijn ontzettend waardevol voor jouw organisaties. Je vindt het belangrijk om hen bedanken, maar hoe doe je dat eigenlijk? De VAN helpt je er graag een handje bij. We vonden een interessante toolbox met tal van goede en leuke voorbeelden. Van een feest tot aan cadeautjes of het plaatsen van een bericht op jouw social media pagina, het wordt gewaardeerd. Bekijk de toolbox!

Blijf op de hoogte van ons nieuwste aanbod

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
shape
shape
shape